Om mig

Bilbo Lantto
Född 1970.

Är ursprungligen från Masugnsbyn som ligger mellan Kiruna och Pajala, i det som brukar kallas övre Tornedalen. Bor sedan 1992 i Stockholm och sedan 1996 i stadsdelen Midsommarkransen. Började jobba som frilans på SVT 1992. Första halvåret som kameraassistent, sedan som TV-fotograf i studion fram till 1995 då jag gick över till att bli TV-fotograf åt Aktuellt, Rapport och ABC ute på reportage. Har aldrig varit fastanställd. Har efter 1995 även jobbat åt de flesta andra Tv-kanaler och många olika produktionsbolag utanför SVT. Från år 2000 har jag mest jobbat som sk Bing, dvs bildingenjör, vilket även kan innefatta ljussättning. Har jobbat som lärare i Tv-produktion och som fri producent. Har exempelvis som fri producent gjort närmare ett 100-tal korta promotionfilmer åt Sveriges Radio P2 Berwaldhallen mellan åren 2011 till 2013.

Senare år har jag mest jobbat ideellt och volontärt för MR mänskliga rättigheter. Mest åt Epoch Times och NTD, både i USA och i Sverige.

2015

Sektvänstern på YouTube

[Sektvänstern]

Min gamla YouTube-kanal som innehåller diverse projekt och produktioner

[Bilboteket på YouTube]

Produktioner åt Berwaldhallen mellan 2011 till 2013

[Berwaldhallen på YouTube]

OM mitt arbete för MR, mänskliga rättigheter.

I mitt långa politiska intresse och engagemang för att vi alla ska kunna leva tillsammans i ett normalt, öppet, fritt och demokratiskt samhälle, som alltså är ett helt vanligt liberalt demokratiskt samhälle (med normal vanlig hederlig kapitalism) där makten och ansvaret över den enskilda individen utgår ifrån den enskilda individen själv. För att detta ska vara möjligt för den enskilda individen måste MR, mänskliga rättigheter, vara ett faktum. Vad jag syftar på med MR är FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna från 1948.

Och i mitt arbete för MR engagerar jag mig i att först och främst att informera alla om vem och vilka det är som INTE vill ha MR, utan istället vill ha makten över den enskilda individen, och då samtliga individer. Vem och vilka det är som INTE vill ha MR är oftast dom som kallar sig Socialister av något slag. Ett mycket tydligt och konkret exempel på äkta socialism är fd Sovjet, men även nuvarande Kina och Nordkorea. Andra exempel är vissa sekter och religiösa grupper, exempelvis islamister som vill införa sharia-lagar. I min film Sektvänstern belyser jag detta ytterligare.

Det som äkta socialister (eller vad dom nu vill kalla sig) i Sverige, och andra liberala demokratier, har påtagligt svårt för och väldigt jobbigt med när det kommer till MR enligt FN:s deklaration från 1948 är Artikel 17 som innebär: ”1. Var och en har rätt att äga egendom, både enskilt och tillsammans med andra.” följt av ”2. Ingen får godtyckligt fråntas sin egendom.”. Och anledningen till denna för äkta socialister högst obekväma, irriterande och hatade Artikel 17 i MR hittar man i uppslagsverken när man slår upp orden ”Socialism” och ”Socialisering”.
SOCIALISM betyder: ”politisk åskådningar som kräver att produktionsmedlen skall ägas och förvaltas av samhället, representerat antingen av staten eller av fackföreningarna.” vilket alltså samtidigt betyder ”Avskaffa privat ägande”.
SOCIALISERING betyder: ”nationalisering, överförande av privatägda produktionsmedel till offentlig ägo, oftast tänkt som förstatligande.”
Och som exempel var det ju äkta socialism och socialisering som tyvärr inträffade i Sovjet, Kina och andra liknande socialistiska/kommunistiska länder med total diktatur som följd. Det är alltså inte så konstigt att MR inte är så populär bland äkta socialister, och andra liknande sekterister.

Här följer ett exempel på varför jag de senaste ungefär 15 åren har valt att hjälpa till och jobbat ideellt för MR.

KKP:s organhandel i Kina.


Kinesiska kommunistpartiet KKP är en äkta socialistisk sekt som består av 50 familjer som äger allt, precis allt, genom att äga alla.
Ett vidrigt exempel på detta totala ägande av människor är den mycket lukrativa men ljusskygga organhandeln.
Där patienter som är i desperat behov av ett nytt hjärta, njure eller någon annan kroppsdel som går att transplantera, och som kommer med en väl tilltagen summa pengar kan exempelvis köpa sig ett påtagligt friskt hjärta som inte ens varit nedkyld under transporten in till operationssalen. Eftersom hjärtat har opererats ut ur ”organdonatorn” i salen bredvid. När KKP har fått frågan från västländer om hur det ens är möjligt att tiotusentals transplantationer har kunnat äga rum under senaste 20 året och vem alla dessa organdonatorer är så har KKP bara svarat att det är ifrån dödsdömda fångar. (detta är bland dom få gånger som KKP inte ljuger, eftersom det uppenbarligen är en dödsdom att få sitt hjärta bortopererat).

Och detta är en anledning varför den högst fredliga qigong och självkultiveringsmetoden Falun Gong plötsligt blev totalförbjuden i juli 1999.
Att utöva Falun Gong, som är den kraftfullaste formen av qigong, innebär exempelvis att inte dricka alkohol, röka, knarka eller på något annat sätt förgifta sin kropp utan istället hålla sig frisk genom att rena sin kropp och stärka hälsa. Innan Falun Gong plötsligt blev totalförbjuden så utövade mer än 100 miljoner människor Falun Gong i Kina. Och hälsomyndigheterna i Kina har berättat innan totalförbudet att sjukvårdskostnaderna sjönk i Kina ju fler som utövade Falun Gong. Det är alltså tiotusentals utövare som ”försvunnit” i fängelserna och arbetslägren sedan förföljelsen började 20:e juli 1999, och som faktiskt pågår ännu idag.
Detta är ett vidrigt exempel på hur den socialistiska sektledningen äger sin egen befolkning och gör vad dom vill med sina ”ägodelar”.

Är det något du undrar över?
Maila mig på:
bilboteket@hotmail.com

(Har telenr 070-7655297 men svarar inte på för mig okända nummer)

Mvh Bilbo Lantto