Mer Info

Lite bakgrunds fakta:

Filmens manus är skrivet för ”15-åringen” i meningen att filmen skall vara i långsam takt med tid till eftertanke, enkel att förstå och så informativ som möjligt.
Manuset till Sektvänstern började jag skriva i januari 2017. Som blev en fortsättning på mitt projekt ”Begreppsförvirring” som jag började med för omkring 15 år sedan men som hamnade på hyllan fram till nu. I stora drag finns det mesta i text redan på min gamla personliga hemsida som jag fyllt på med under åren.

Första tanken var att koka ihop allt till en 1-timmes produktion. Men under skrivandet insåg jag att ingen, som inte redan är ganska inläst på området, skulle förstå någonting. Och min huvudsakliga ambition är att kämpa emot, och med kunskap förstöra så mycket som möjligt för, alla former av socialism (och annan sekterism) genom att försöka informera ”15-åringen”. Dvs tonåringen som fortfarande går i skolan och som förhoppningsvis ännu inte har blivit lurad att tro att någon form av sekterism kan vara bra för någon annan än dom makthungriga psykopaterna i ledarskiktet.

För om tonåringarna inte går på bluffen så kommer socialismen att dö ut med dom generationerna som genom sina liv levt i lögnen och inte klarat av att inse den bittra verkligheten. Och om socialismen inte lyckas fånga okunniga och lättlurade ungdomar så har dom väldigt svårt att senare lyckas lura något större antal vuxna myndiga människor som insett vad den egna viljan och det egna ansvaret innebär. Speciellt inte när dessa har lämnat skolan och kommit ut i arbetslivet och som därmed har insett hur samhället verkligen fungerar, exempelvis den bittra verkligheten att det är du själv som måste betala dina egna räkningar med dina hårt beskattade pengar som du har jobbat ihop själv.

Nu blev ju denna produktion 7 timmar lång med den ofrånkomliga betydelsen att dom flesta aldrig kommer att ta sig tid att kolla på denna film. Jag som jobbat med reklam och informationsfilm vet ju att en film på nätet helst inte skall vara över 2 minuter för att nå en större publik.
Men 7 timmar information får man inte in i 2 minuter. Och ämnet sträcker ju sig inte bara över ynka 7 timmar utan är ju så stort så det räcker för ett livslångt lärande. (eftersom denna 7-timmars produktion är mest ”bildsatt radio” så går det nästan lika bra att bara lyssna på denna film, exempelvis i bussen eller i bilen på väg till och från jobbet, och då är mitt tips att gå in och ställa upp hastigheten till x1.5 gånger)

Denna produktion har jag gjort i mitt intresse att förbättra det öppna fria liberala samhället genom att bekämpa dom gamla mörka krafterna som gömmer sig bakom exempelvis socialismen.

Att försöka göra en vanlig kommersiell film, och/eller skriva en bok, för att på traditionell väg lyckas sälja och tjäna pengar på har från början varit helt ointressant. Och som jag ansett skulle bli ett projekt som redan från början skulle vara dömt att misslyckas.

Idén att i slutskylten lägga upp Swish och kontonumret och tigga pengar kom upp sent under manusskrivandet hösten 2017.
Detta av anledningen att diverse vänsterorganisationer och vänsterpersoner som själv lever på bidrag från våra skattepengar ansåg att det var fult, vulgärt och opassande när icke-vänsterpersoner och speciellt icke-vänsterjournalister bad om ekonomiskt stöd.
Då kändes det plötsligt viktigt att reta dessa vänsterpersoner med att åtminstone ge möjligheten för vanligt folk att på ett lätt sätt kunna sponsra mig.

Och får jag in någon sponsring så kommer jag kunna ta mig tid att fortsätta skriva manus. Jag som i över 25 år har jobbat med (och ibland delvis utbildat) folk, på exempelvis SVT, som kan vara rejält begåvade inom skrivandets konst och som har talets gåva plus därtill en lämplig speakerröst ställer ju siktet högt även för mig själv.
Nu anser jag ju att jag själv varken innehar skrivandets konst, talets gåva eller en lämplig speakerröst vilket får till följd att det tar en evinnerlig tid att knåpa ihop ett manus som jag något så när kan läsa upp och göra begriplig för någon annan än mig själv.

Att det slutliga resultatet som blev 7 timmar skulle bitvis behövas finslipas på ytterligare några månader är jag den första att erkänna. Men tiden räckte inte till eftersom jag ville få ut denna film under detta valår 2018.

Midsommarkransen
1 maj 2018
Bilbo Lantto

– DELAR & KAPITEL –

(all text är CC – Creative Commons)


SEKTVÄNSTERN
DEL 1 – BEGREPPSFÖRVIRRING

1. ANSLAG
2. INLEDNING
3. BEGREPPSFÖRVIRRING
4. PRESENTATION
5. SOSSAR & BEGREPPSFÖRVIRRING
6. UPPSLAGSVERKEN
7. BEGREPP
8. DIN FRIA ÅSIKT
9. LIBERALISM
10. VÄNSTER-HÖGER-CIRKELN
11. SEKTVÄNSTERNS HISTORIA
12. SOCIALISMENS LÖGNER
13. LURADE VÄNSTERKANTEN
14. SOCIALISMEN & FASCISMEN
15. SOCIALISMENS DIMRIDÅER
16. NAZISMEN & KOMMUNISMEN
17. SAMMANFATTNING BEGREPPSFÖRVIRRING + AVSLUTNING

DEL 2 – RETORIK & KÄNSLOR
18. ANSLAG & INLEDNING RETORIK & KÄNSLOR
19. FAKTA
20. RETORIKEN
21. ABETSMETODER
22. SEMITER & ASHKENAZER
23. SEKTVÄNSTERN IDAG 2017
24. DISKUSSIONER OM KRIMINALITET
25. DISKUSSIONER OM ÖVERVAKNING & INTEGRITET
26. DISKUSSIONER OM FLYKTINGAR & RASISM
27. DISKUSSIONER OM FEMINISM
28. OFFERSTATUSPOÄNG
29. VANLIGT HEDERLIGT FOLK
30. DESTABILISERING
31. SAMMANFATTNING RETORIK & KÄNSLOR + AVSLUTNING

DEL 3 – INRIKESPOLITIK 2017
32. ANSLAG & INLEDNING INRIKESPOLITIK 2017
33. NASSEN SOM GRÅTER
34. VÄNSTERPARTIET
35. INRIKESPOLITIK
36. MILJÖPARTIET
37. SOSSARNA SEDAN 1917
38. SOSSARNA IDAG
39. FEMINISTISKT INITIATIV
40. SAMMANFATTNING + AVSLUTNING

DEL 4 – FÖRSLAG & SMÅ IDÈER
41. ANSLAG & INLEDNING FÖRSLAG & SMÅ IDÈER
42. STORA IDÈER
43. KOLONILOTT SKÅNE-SÖDRA
44. KNARKHUS
45. ÖPPET REGISTER PÅ KRIMINELLA
46. BESTÄMDA STRAFF
47. DUBBLA TIDIGARE STRAFF
48. BESTÄMD MEDELINKOMST
49. JOBB ISTÄLLET FÖR BIDRAG
50. FLYKTINGAR + AVSLUTNING

– GRAFIK –

(all grafik är CC – Creative Commons och är fria att använda)

Vill du läsa manuset så finns det här:

TEXTMANUS som PDF

Mvh Bilbo Lantto